Femenins

la contra de La Vanguardia, Mary Lou Quinlan, afirmava que el lideratge del segle 21 serà femení —emocional i emocionant; solidari però sòlid; cooperatiu i operatiu; flexible i pragmàtic i només qui sàpiga encarnar-lo ―home o dona― té futur polític.

L’exemple que dóna d’Estats Units és clar. La dona és Obama, i el mascle, Hillary. Cooperació per a l’excel·lència enfront de la competitivitat; el pacte enfront el dictat; la flexibilitat en la fermesa; la tendresa en la disciplina; l’actuació familiar, grupal, encarat a l’individualisme feroç; la preocupació pels més dèbils donant-li prioritat. Aquests són els valors del segle 21, un segle que ja no és mascle. S’ha acabat el John Wayne de tota la vida: autoritarisme, agressivitat, competitivitat, individualisme, paternalisme, dedicació exclusiva a la seva carrera i renuncia a la seva condició femenina i a l’expressió lliure de les seves emocions.

Aquí, el femení és ZP en front d’un Rajoy enfundat en els valors masculins més arraconats a la dreta. L’herència aznariana anada a menys que encara agrada a bona part de la població espanyola. Però una cosa és el líder i els valors que representa davant d’un electorat i l’altra la maquinària política pesada i masclista que l’acompanya, moltes vegades contradictòria amb el líder: “Apoyaré el Estatuto que apruebe el parlamento de Cataluña”.

També Espanya és masculina en front d’una Catalunya femenina. D’aquí ve que molta gent, hagi preferit votar ZP, però els cadells mascles del partit s’encarregaran de fer-nos saber que, ara més que mai, sortirà el John Wayne que porten dintre i executaran, “por cojones!” els assumptes pendents, encara que entrin en contradicció amb la filosofia que els ha fet guanyar les eleccions. Esperem que sàpiguen aprendre del triomf igual que s’aprèn del fracàs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: