Aigua d’aixeta

Baix veure un glop d’aigua, tenia molt bon gust, no es notava el clor ni altres components que, habitualment, porta l’aigua corrent. Era aigua de l’aixeta abocada a una gerra amb un filtre que netejava les impureses pròpies de l’aigua corrent. Altres vegades n’havia provat i tenia gust d’alguna cosa metàl·lica. Aquesta em semblava natural. Davant de la bona impressió ─més ben dit: bon gust─ vaig decidir comprar-me’n una. Em va costar 17,50 €, i els filtres que es canvien cada mes, costen menys de 6 € cadascun.
La prova va ser positiva, l’aigua sortia bona i vaig començar a fer comptes. Habitualment anava al super amb el cotxe i comprava garrafes de plàstic de 5 litres que em costaven entorn dels 1,50€. En una família de quatre membres a un litre per dia/persona gasten uns 120 litres al mes, aproximadament venen a ser unes 24 garrafes al mes amb un cost aproximat de 36 € . Si fer servir la gerra costa 6 €, representa un estalvi de 30 € al mes. A part t’estalvies anar al super a carregar garrafes, emmagatzemar-les a casa i, després de tot el procés, tenir-les que reciclar. En definitiva, es generen menys residus ja que aquestes 24 garrafes al mes ─a l’any són 288─ s’han de fabricar a partir dels hidrocarburs, s’han de transportar a la central on s’omplen d’aigua i d’allí, amb camió són distribuïdes als supermercats.

Algú pot seguir preferint alguna marca especial perquè porta components minerals que afavoreixen la salut, però s’ha d’estar molt segur de quina marca es compra ja que s’ha detectat que hi ha empreses ─alguna de renom comercial─ que omplen les ampolles d’aigua de l’aixeta i es dediquen a afegir-hi sals minerals i la venen a preus per sobre la mitjana. Si l’aigua és escassa, al menys que no sigui cara i menys, insostenible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: